Ykkösdivisioonajoukkueemme PT 75 2 vältti karsinnat alemmalle sarjatasolle

27.3.2022

Sarjakauden 2021-2022 ykkösdivisioonan päätösturnaus pelattiin 26.3. Ruskeasuon pöytätennishallilla. PT 75 2 pelasi vakiokokoonpanollaan Mika Tuomola, Antti Jokinen, Tommi Sidoroff ja Jarno Virtanen. Lähtökohdat olivat haastavat, koska joukkue joutui jättämään edellisen turnauksen väliin sairastumissuman takia ja antoi 5-0 luovutusvoitot kaikista kolmesta ottelustaan. 

Pelit alkoivat pisteiden metsästämisen kannalta huonosti, kun PT 75 2 taipui LPTS:lle suoraan 5-2. Tuomola otti voitot Sami Hattusesta ja Jannika Oksasesta, mutta sekä Virtanen että Sidoroff hävisivät kaksinpelinsä ja Jokinen/Sidoroff myös nelinpelin Hattunen/Pullinen -parille. 

Seuraavassa pelissä kelkka saatiin käännettyä TIP-70:tä vastaan 5-2 -voitolla. TIP-70:n otteluvoitot otti Marek Viskman Virtasta ja Jokista vastaan. Nelinpelissä pari Tuomola/Jokinen sai tehdä täyden päivätyön Viskmania ja Maria Girleaa vastaan ja voitto irtosi PT 75 2:lle vasta viidennen erän jatkopalloilla. 

Viimeisessä pelissä vastaan asettui isolla reservistöllä pelaava Wega. Wega oli jo varmistanut sarjavoiton. Kovassa kunnossa oleva Aki Kontala jyräsi viuhuvilla kämmenspinneillään Sidoroffin ja Jokisen puhtaasti 3-0. Kuuskymppisten ranking-kärki Jokinen kohtasi saman sarjan ranking-kolmosen Matti Kurvisen. Jokinen sai pidettyä Kurvan spinnipelin aisoissa ja voitti 3-1. Ottelun kulminaatio nähtiin Sidoroffin ja Ville Lapin pelissä. Sidoroffin pelituntuma oli vähän hukassa ja Lappi vei kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa Lapilla oli kolme matsipalloa, mutta Tommi sai kammettua voiton ja vei kaksi seuraavaa erää selvemmin. Nelurissa Kontala/Kurvinen ottivat voiton. PT 75 2 otti siis kaksi sarjapistettä. 

Karsintaviivan tuntumassa käytiin tiukkaa taistelua kun OPT-86 pelasi Koka 2:ta vastaan ja yksikin piste olisi laskelmiemme mukaan riittänyt oululaisille ja tiputtanut PT 75 2:n karsintaan. Vertailu tasapisteissä olisi laskettu otteluvoitoista ja tamperelaisten kolme 5-0 -luovutusta olisi tarkoittanut oululaisten parempaa sarjasijoitusta. Viimeisissä kaksinpeleissä Matias Vesalainen voitti Tomi Lehtosen ja Sami Ruohonen oli niskan päällä Markus Perkkiötä vastaan. Ruohosen voitto olisi jättänyt Oulun pisteittä. Ruohonen johti neljättä erää jo 7-2, mutta divarin kovin taistelija ja omalaatuisimmalla tyylillä pelaava Perkkiö kampesi itsensä ylös ja vei jännittävän viidennen erän 11-9.

Ratkaisu meni nelinpeliin ja siinäkin viidennen erän jatkopalloille. KoKan nuoret Kanasuo/Rasmus Vesalainen ratkaisivat voiton kylmähermoisilla suorituksilla paria Slesar/Perkkiö vastaan. KoKa 2:n 5-2 voitto jätti OPT-86 2:n pisteittä ja PT 75 2 oli lopulta sarjapisteen erolla karsintaviivan yläpuolella.

PT 75 2:n kausi oli kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvä ja ykkösdivisioonan taso joukkueelle aika sopiva. Uusien junioreiden esiinmarssia on hauska seurata näin veteraanipelajien näkökulmasta vaikka tietysti me kaikki toivoisimme, että uusia junnuja olisi enemmänkin ykkösdivarissa. Erityisesti KoKa 2:n juniorit ovat osoittaneet edistymistä ja kypsymistä kisapelaamisessa ja sillä he ansaitsivatkin sarjataulukon toisen sijan. 

PT 75:n Youtube-kanavalla on videotallenteita Kuopion turnauksesta ja SPTL:n livesteam-tallennteissa joukkueen pelejä näkyy vaihtelevasti.  

Lopullinen sarjataulukko ykkösdivisioonassa kaudella 2021-2022.
Lopullinen sarjataulukko ykkösdivisioonassa kaudella 2021-2022.